30 Haziran 2013 Pazar

YAŞANAN SÜREÇ DEVRİMCİLERİ DOĞRU ÇIKARDI!..YAŞASIN SOLDUYU!..

YAŞANAN SÜREÇ DEVRİMCİLERİ DOĞRU ÇIKARDI!..YAŞASIN SOLDUYU!...'DİRENİŞ KOMİTELERİ','ORTAK YAŞAM' VE 'BİR ARADA YAŞAMA','SOKAK'LARA ÇAĞRISI,'GEZİ DİRENİŞİ','TAKSİM KOMÜNÜ','KUĞULU/DİKMEN DİRENİŞİ','DİREN LİCE' DAYANIŞMASI!..
'6.FİLO DEFOL!' isyanından çıkan kıvılcımla yükselen 'ANTİ-FAŞİST/ANTİ-EMPERYALİST' mücadele 'emek/sermaye' çelişkisi ile yoğrularak'sınıf' mücadelesine dönüşen 'devrimci mücadele' her kalkışma ve mücadele sonrasında 'yenilgi' ile tanışsa da ileri sürdükleri öngörü ve mücadele biçimi ve önerileriyle son yaşadığımız toplumsal gelişmeler gözönüne alındığında bir kez daha yanılmadıkları ortaya çıkmış durumda.
BURJUVA DÜZENE ALTERNATİF OLARAK DOĞAN 'SOSYALİZM'İN UZUN SOLUKLU VE ÖRGÜTLÜ BİR MÜCADELE SONUCU ELDE EDİLEBİLECEĞİ GERÇEĞİ BUGÜNDE TARİHSEL BİR GERÇEKÇİLİK OLARAK KARŞIMIZDA DURUYOR!..

cromwell'den,marat/roperpierre,'paris komünü' ve marx'a uzanan mücadele günlüğü bize bu uzun soluklu ve örgütlü mücadelenin bize kadar ulaşan mesajı ve sıcaklığı açısından tarihsel/bilimsel bir çizgi sunmaktadır.


1950-60 SÜRECİNDE DÜNYANIN RENGİ DEĞİŞMİŞTİ GERÇEKTEN.RUS DEVRİMİNİN ATEŞİ DÜŞMEDEN ÇİN DEVRİMİ VE ARKASINDAN KÜBA/VİETNEM DEVRİMLERİ VE CHE'NİN BAŞLATTIĞI AFRİKA ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELELERİ DEVRİMCİ MÜCADELEYE CAN VERDİ!..
ülkemizde 'devrimci mücadele tarihi' osmanlının son dönemlerine kadar uzansa da 'kitle'sel anlamda büyümesi 1960-80 arası yaşanan ve iki askeri faşist cuntaya karşı verilen devrimci mücadele sonucu oluşmuştur.bu dönem devrimci mücadele incelenmeden bugüne dair saptamalar yapmak yanıltıcı olur!..


1960-71 ARASI DEVRİMCİ MÜCADELE 'SOSYALİZM'İN ELİTİST DEĞİL KİTLESELLEŞME İLE GÜÇ KAZANACAĞINI, 'AYDIN' SORUMLULUĞUNUN BU OLMASI GERÇEĞİNİN ALTINI ÇİZEREK 'SOSYALİZMİ' FİLDİŞİ KULESİNDEN İNDİREREK EMEKÇİ HALKLARLA TANIŞTIRDILAR!...BU DURUM BİR ANLAMDA MİTOLOJİDE PROMETHEUS'UN ATEŞİ TANRILARDAN ÇALARAK HALKA VERMESİNİ ANIMSATIYORDU.
1971 askeri faşist diktatörlüğüne karşı mücadele veren devrimci önderler ve kadrolar öncelikle 'elitizm' ve 'revizyonizm/oportünizm' kaosunda sallanan 'marksizm' yorumlarını türkiye gerçeklerine göre yorumlayıp,sosyalist mücadele üzerine çöreklenmiş bu kastı kazıdılar ve 'aydın' sorumluluklarının bilinciyle devimci mücadeleye önderlik ettiler.


1960-71 ARASI YAŞANAN DEVRİMCİ SÜREÇ DOĞRU 'DEVRİMCİ ÇİZGİ'NİN AÇIĞA ÇIKMASINA,1975-80 ARASI YAŞANAN DEVRİMCİ MÜCADELE İSE BU DEVRİMCİ ÇİZGİNİN KİTLELERE İNDİRGENEREK YAŞAMIN HER ALANINDA 'SOSYALİZM' DENEMELERİ SAYILABİLECEK 'DİRENİŞ KOMİTELERİ' ÇAĞRISINDAN 'FATSA DENEYİ'NE UZANAN SOSYALİZM MÜCADELESİNİ SOMUTLŞATIRMA YOLUNDA ADIM ATTILAR!...

BURJUVAZİ DÜNDE BUGÜNDE VERİLEN DEVRİMCİ MÜCADELE VE DİRENİŞE 'ANARŞİ/TERÖR/BÖLÜCÜ' DEMOGOJİSİ İLE SALDIRIYOR!...

YANİ BİR ANLAMDA YURT GENELİNE YAYILAN İSYAN DALGASI, 'GEZİ DİRENİŞİ' TAKSİM/DİKMEN/KUĞULU/ABBASAĞA/YOĞURTÇU PARKI FORUM VE TARTIŞMA ORTAMLARI BİR ANDA GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ!...

EĞER GEÇMİŞTE VERİLEN ANTİ FAŞİST/ANTİ-EMPERYALİST MÜCADELEYİ BUGÜNKÜ YAŞANILANLARDAN KOPARIRSAK MÜCADELENİN İÇİNİ BOŞALTIR VE MÜCADELEYİ SADECE 'ANTİ-AKP' TÜRÜ BİR ÇERÇEVEYE OTURTURUZ.
28 MAYIS'TA BAŞLAYAN BU ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE EGEMEN OLAN RUH 'DEVRİMCİ' BİR RUHTUR!..

HALK 28 MAYIS VE SON TAKSİM GEZİ OPERASYONU ARASINDA 'SOSYALİZM'İ 'GEZİ KOMÜNÜ' İLE YAŞATTI!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder