16 Eylül 2015 Çarşamba

ERDOĞAN ABDÜLHAMİT GİBİ MECLİSİ KAPATMAYI GÖZE ALAMAYINCA!..

ERDOĞAN ABDÜLHAMİT GİBİ MECLİSİ KAPATMAYI GÖZE ALAMAYINCA 'DEMOKRATİK' KURUMLARA YAPTIĞI ATAMALARLA BURALARI ELE GEÇİRDİ.(TSK,YARGI,EĞİTİM,MİT,EMNİYET TEŞKİLATI,YÖK,TRT,TUBİTAK)SON SEÇİM KARARI İLE TBMM Yİ BY-PASS ETTİ.GERİYE EN BÜYÜK RÜYASI OLAN 'BAŞKANLIK SİSTEMİ' KALDI Kİ BU DA ABDÜLHAMİT'İN 'DARBE'Cİ KAREKTERİYDİ!..
bakın abdülhamit döneminde neler olmuş,"Balkanlarda karışıklıklar ve uluslararası ortam,Sırbistan ve Karadağ ile savaş (1876-1878),1877-78 Türk-Rus Savaşı (93 Harbi),Bosna Hersek ve Yenipazar'ın Avusturya tarafından işgali (1878)
Kıbrıs'ın İngiltere tarafından işgali (1878)
Tunus'un Fransa tarafından işgali (1881)
Borçların ödenemez hale gelmesi ve Borçlar İdaresi'nin (Düyun-u Umumiye) kurulması (1881)
Yunanistan'ın Teselya'yı ilhakı (1881)
Mısır'ın İngiltere tarafından işgali (1882)
Somali'nin İngiltere tarafından işgali (1884)
Habeş Eyaletinin İtalya tarafından işgali (1885)
Şarki Rumeli'nin Bulgaristan tarafından ilhakı (1885)
Makedonya'da tedhiş hareketleriErmeni isyanları (1891-1895)II. AbdülhamidBerlin Antlaşması, Doğu Anadolu'daki Ermenilerin Rus himayesine yönelmelerine engel olmak amacıyla, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu bölgedeki Ermenilerin durumunu düzeltmeye yönelik bir dizi reform yapmasını talep etti. Abdülhamid yönetiminin bu reformları ertelemesi ve bölgedeki Kürt aşiretlerini muhtemel bir Ermeni isyanına karşı silahlandırma yoluna gitmesi üzerine Ermeniler arasında devrimci ve milliyetçi örgütler güç kazandı. 1887'de Maraş'a bağlı Zeytun'da, 1891'de ise Siirt'e yakın Sason'da Ermeni devrimci örgütlerince desteklenen direniş hareketleri başlatıldı. 1895'te bu olayların ülke çapında bir ihtilale dönüşmesi olasılığının doğması ve İstanbul'da Ermeni örgütlerinin Kumkapı'da Batı kamuoyunu etkilemeye yönelik bir ayaklanma düzenlemesi üzerine Kâmil Paşa hükümeti tarafından Anadolu'da Ermeni topluluklarına yönelik sert bastırma tedbirleri alındı. IV. Ordu Komutanı Müşir Zeki Paşa, Ermeni isyanını bastırmakla görevlendirildi. Doğuda Kürt aşiret reisleri Hamidiye Alayları adı altında düzensiz milis birliklerinde örgütlendi. 1895 yazında tüm Anadolu taşrasında gerçekleşen kanlı olaylar Batı kamuoyunda genellikle Hamidiye katliamları olarak adlandırıldı ve liberal Avrupa basınında Abdülhamid aleyhine şiddetli bir kampanya başlatılmasına sebep oldu.Yunanistan ile savaş (1897)[değiştir | kaynağı değiştir]Girit'e özerklik verilmesi (1898)Kuveyt'in özerklik kazanması (1899)Suudi Arabistan'ın kurulması (1902)Yemen İsyanı (1905)[değiştir | kaynağı değiştir]İkinci Meşrutiyet (1908)[değiştir | kaynağı değiştirBulgaristan'ın bağımsızlığını ilan etmesi (1908)Avusturya'nın Bosna-Hersek'i ilhak etmesi (1908)Girit'in Yunanistan'a katılma kararı (1908).VİKİPEDİ.."...abdülhamit tüm bu yaşanan kargaşalık ortamında meclisi feshedip muhalefetten kurtulmaya çalıştıysa da başaramadı.çareyi erdoğan gibi saraya kapanmakta buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder